Med en tjocklek på lövtunna 4.30 mm, har man brädat Bulgari och deras Octo Finnissimo Ultra-Thin Automatique, som mäter 5.15 mm.

Piaget har genom historien satt stort värde i att tillverka stilfulla och ytterst finlemmade armbandsur. Redan 1957 presenterade urmakarna rekordtunna kaliber 9P, som då blev världens tunnaste mekaniska urverk med sina blott 2 mm.

Piahet_1
Världens tunnaste automatiska armbandsur, med sina blott 4.3 mm.

Altiplano Ultimate Automatic kommer i rosa och vitt guld och innehåller givetvis det ultratunna urverket, 910P. Inspirationen är hämtad från den Piaget Altiplano 38mm 900P, som släpptes 2013 med en tjocklek på 3.65 mm. Det blev då det tunnaste mekaniska armbandsuret, innan Jaeger LeCoultre tog över kronan med sin Master UltraThin Squelette.

För att kunna göra klockan så tunn, så fungerar boetten som verkbotten för urverket. De är alltså inte separata, som traditionen annars bjuder. Även föregångaren, Altiplano 38 mm 900P är utformad enligt samma tekniska lösning och de är därför slående lika.

Burst_mass-910P-PNG-1200x1002.jpg

Den innehåller 238 komponenter och några av hjulen mäter blott 0.12 mm i tjocklek. Gångreserven är god för upp emot 50 timmar. Priset för versionen i vitt guld ser ut att landa på närmare 250 000 kronor, medan den i rosa guld klockar in på runt 230 000 kronor.


Läs mer:

I fokus: Piaget

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.