Om ungefär tre månader är det dags igen. Då slår Baselworld 2018 upp portarna. Klock- och smyckesbranschens årliga, stora flaggskeppsevent, som samlar märken, köpare och medierepresentanter från hela världen. Ungefär 4000 journalister och 150 000 besökare från världens alla hörn väntas komma.

Blickar framåt

Årets upplaga av Baselworld kommer att vara ”framtidsorienterad” och kretsa kring framåtblickande koncept, för att kunna möta klockindustrins nya behov. Från och med i år kommer nya former av direkt digital kommunikation att erbjudas , samtidigt som man redan nu jobbar med att ta fram nya koncept för framtida versioner av mässan.

Baselworld 2017

”Jag tycker att Baselworlds ledning har fattat rätt beslut i att påbörja ett förändringsarbete”.

Årets koncept ”Adaptation to industry needs”, har tagits fram i nära samarbete med några av de mest framstående utställarna.
– Jag ser fram emot att delta 2018 och jag tycker att Baselworlds ledning har fattat rätt beslut i att påbörja ett förändringsarbete, säger Karl-Friedrich Scheufele, en av två ordföranden hos Chopard.

Baselworld 2017

”De första stegen i en väldigt framåtskridande riktning”.

Eric Bertrand, orförande för Baselworlds utställningskommitté:
– Jag tror att det här är de första stegen i en väldigt framåtskridande riktning.

Kvalitet och mångfald

Baselworld fortsätter också med sin strategi kring kvalitet och mångfald. Men man noterar samtidigt de djupgående förändringar som marknaden just nu genomgår. Inte minst genom stärkandet av marknaden genom produktion och marknadsföring, utan också genom utmaningarna och möjligheterna med digital teknologi.

Därför har man också fattat beslutet att i år köra en mer koncentrerad upplaga, genom att kapa två dagar, från tidigare åtta till sex. Man räknar på att andelen utställande företag kommer att ligga på mellan 600-700 stycken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.