Breguet värmer upp inför Baselworld 2018, med en förhandsvisning av nya Classique Tourbillon Extra-Plat Automatique 5367. Ett oerhört tunt tourbillon-ur, som för första gången fått en urtavla, en riktigt delikat sådan dessutom, i emalj. Det här är en klocka för den riktiga konnässören.

Baselworld 2017

Första versionen

Den första versionen av Classique Tourbillon Extra-Plat Automatique, som lanserades 2013, kom med en handgjord tavla med guillochering, samt gångreservsindikator och mätte endast 7 mm i tjocklek, vilket då blev den tunnaste tourbillonen i produktion.

Den nya versionen kommer med en boett i 18k roséguld och kaliber 581, ett automatiskt verk med en mycket väl tilltagen gångreserv på imponerande 80 timmar.

5367BR-29-9WU_SOLDAT

Den vackra urtavlan pryds av blånerade visare och med en öppning för tourbillonen. Den uppmärksamme noterar att visarna inte är centrerade, ett designval som härstammar från självaste A.L Breguet.

Någon prislapp är ännu inte spikad.


FOTNOT: Titeln som världens tunnaste tourbillon i ett automatverk tillhör fortfarande Audemars Piguet, kaliber 2870 från 1986. Boetten var på skira 4.8 mm i tjocklek.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.