Vicorinox I.N.O.X

8859305017374_celum_117222_560Wx490H

I.N.O.X-linjen introducerades under 2014. Den hade då blivit utsatt för de hårdaste testerna man kan tänka sig. Den kördes i tvättmaskin, släpptes från byggnader, rakt ned i betong. Man till och med körde över den med en tank. Mer stenhårt än så blir det knappast. Målsättningen var att skapa den stryktåligaste klockan på marknaden. Om man lyckades? Förutom att den klarar ovanstående, så överlever den också rejäla temperaturvariationer, 12G acceleration och decelleration och sandstormar, om man nu skulle ha oturen att hamna i en sådan. Men hur är det med frätande ämnen, bensin, lösningsmedel och olika typer av oljor? Inga som helst problem, så klart. Och den blir din för mellan 5500-10 000 kronor.

Marathon GSAR

WW194006_1.jpg

Dykarklockor i dag har en förmåga att fungera till det mesta. De kan rentav vara riktigt stilfulla. Men det finns undantag. Det här är just ett sådant. Det här är en yrkesklocka i dess rätta bemärkelse, redo att utsättas för de allra tuffaste utmaningarna. Den är byggd för att användas vid räddningsinsatser och har till exempel burits av amerikanska trupper i Irak och Afghanistan. Duger det åt den amerikanska militären, så ska den nog klara även dina mest brutala prövningar. Även här får du räkna med en prislapp på runt 10 000 kronor.

Casio G-Shock

GG-1000-1AER

En ikon i den här kategorin, byggd för att klara alla typer av påfrestningar du kan tänkas utsätta den för. Finns dessutom i en rad olika modeller, utföranden och prissegment. När skaparen, Kikuo Ibe testade sina första prototyper, gjorde han det genom att kasta ut dem från herrtoaletten på tredje våningen på Casios utvecklingsavdelning i Tokyo. Så 1983 lanserades till slut den första modellen. Det blev ett enormt genomslag, inte minst på den amerikanska marknaden – det gav ringar på vattnet. Och i dag, hela 35 år senare är den fortfarande enormt populär.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.