Av allt att döma spelar den japanska jätten sina kort helt rätt. Limiterade upplagor av redan uppskattade, etablerade klockor brukar gå åt i ett nafs. Den här gången är det tre dykarur i Prospex-linjen som som fått sig ett ansiktslyft. Man har inspirerats av nattdykning och har designat dem för att vara så lättlästa som möjligt i mörkret. De har bland annat begåvats med krämigt beiga indexmarkeringar och en riktigt läcker orange minutvisare, som utgör en snudd på perfekt kontrast.

 

Två av tidmätarna drivs med solkraft. Prospex Solar Diver SNE493P1 och kronografen  Prospex Solar Diver Chronograph SSC673P1. De mäter 43,5 mm, har båda skruvkronor och enkelriktad bezel. Den förstnämnda kommer med en gångreserv på upp till tio månader och den sistnämnda med motsvarande på sex månader.

SNS_Beautycut_SRPC49
Prospex Diver Automatic SRPC49K1.

Den som däremot lär fylla flest kvoter hos entusiasterna är klassiska ”Turtle”, Prospex Diver Automatic SRPC49K1. Den delar specifikationer med originalet och har därför, under den 45 mm robusta huven, det automatiska 4R36-verket, som tickar på med 21.600 vibrationer i timmen och har en gångreserv på upp emot 41 timmar.

Priser

Något exakt releasedatum är ännu inte satt, däremot vet vi att de släpps under första kvartalet 2018. Priserna: Prospex Solar Diver SNE493P1 ca 4000 kr. Prospex Solar Diver Chronograph SSC673P1 ca 4300 kr. Prospex Diver Automatic SRPC49K1 ca 5200 kr.

1 KOMMENTAR

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.