Raynald Aeschlimann har innehavt titeln som vd för Omega sedan 2016, men varit verksam i företagets regi sedan 1996. Han känner med andra ord Omegas DNA mer än väl. De är ett av klockvärldens mest uppskattade och välrenommerade märken, men precis som övriga branschen har de känt av den senaste tidens förändringar. Även om det börjat ljusna vid horisonten.
– Det är lite av en utmaning, men saker och ting har blivit bättre det här året. Men självklart tar vi ingenting för givet. Vi är ett väldigt väletablerat företag och vi har gått igenom tuffa tider förr. Vi fortsätter att vara framgångsrika genom att vara sanna mot våra kärnvärden, vilka är att skapa vackra klockor med exceptionell kvalitet och själva dem till konkurrenskraftiga priser, säger Aeschlimann till Haute Time.

”Vi vill inte bara säga att vi är pålitliga, vi vill också bevisa det”.

En av anledningarna bakom Omegas framgångar genom åren är förstås företagets fokus på tekniska innovationer. Till exempel Master Chronometer-certifieringen och antimagnetiska klockor.
– Som märke är det viktigt att vi är innovativa, särskilt i förhållande till nya material. Men det får inte ske på bekostnad av vårt arv. Till exempel den höga nivån på tester, som Master Chronometer-certifieringen, handlar om att bygga ett äkta förtroende. Vi vill inte bara säga att vi är pålitliga, vi vill också bevisa det.

”Klockan som har ett globalt följe”

watch-club-omega-speedmaster-professional-moon-watch-as-new-ref-31130423001005-year-2017-wbNär han får frågan om vilken klocka som är Omegas mest framgångsrika genom tiderna är svaret föga överraskande.
– Det beror på hur man mäter framgång, men jag tycker att Speedmaster är klockan som verkligen har ett globalt följe, tack vare den fantastiska historien där den blev den första klockan att bäras på månen och den enda klockan som godkänts av NASA för bemannade uppdrag i rymden, säger han till Haute Time.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.