Anthony L tvingades in i urmakeriet som 12-åring. Och det här är ingen vacker historia om en ung man med ett brinnande intresse för hantverket, tvärtom. ”Du kommer inte att hitta någon sådan skit här. Jag hade ingen barndom”, skriver han. Sanningen är nämligen att han hatade det.

Han väcktes 05.30 varje dag för att jobba med klockor, gick till skolan klockan 08.00, sen bar det hemåt bara för att återgå till arbetet fram till middag. Dag ut och dag in.

Bench+Shot

”Jag kommer inte att romantisera urmakeriet. Jag kommer att säga som det är. Jag älskar och respekterar skiten ur det nu, men jag kommer inte att tråka ut er med något romantiskt, blommigt språk”.
– Antony L

26133_100__NO_BS_Watch_Tips__For_Watch_Enthusiasts_1I dag driver han instagramkontot @nobswatchmaker med över 13 000 följare och har givit ut den hyllade boken 100+ No BS Watch Tips for Watch Enthusiasts & Salespeople.

Här delar han med sig av sina erfarenheter i branschen, sin kunskap och bjuder på det som verkligen saknas: Ordentlig insyn. Anthony L skapar med sitt arbete medvetna kunder. Precis vad branschen behöver. Frågan är bara när den inser det själv. Eller om det någonsin kommer att ske. Om man kommer att fortsätta trampa på i samma gamla fotspår.

Underhållande och bildande

Om det älskas av alla? Långtifrån. Om det är underhållande? Väldigt! Om det är bildande? Oerhört. Anthony L skiter i allt vad glorifiering heter, visar sin slitsamma vardag och för i samma veva hantverket in i framtiden. Det behövs fler som delar med sig dagligen, som skapar en förståelse för vad urmakeriet kräver och som vädrar sina åsikter öppet. Det är uppfriskande i en bransch, som många gånger kan liknas vid ett grindsamhälle.

Han visar upp vanliga, irriterande misstag i urmakeriet som han stöter på. Han delar med sig av hur kunder kan bete sig. Eller vilka kostsamma fadäser de gjort.

Roligt och enkelt

Skärmavbild 2018-01-02 kl. 22.44.47.png

Det är en fantastisk källa att ösa ur, både för aspirerande urmakare, för den intresserade entusiasten och egentligen var man eller kvinna som vill sätta ett bra armbandsur på handleden.

”Jag gör urmakeri roligt att lära sig och enkelt att förstå”, skriver han. Vi kan bara hålla med. Rent krasst: En bajskorv blir inte en donut, bara för att du har strössel på den. Det har Anthony L verkligen tagit fasta på.

Boken går enkelt att få tag i även i Sverige och kostar drygt 300 kronor.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.