5555
Mido Caliber 80.

Mido firar 100 år med att släppa Commander Big Date. Som namnet antyder, så är dess mest utmärkande drag den större datumvisningen vid klockan 6. En komplikation som möjliggjorts tack vare en modifierad version av Midos kaliber 80, som i sin tur bygger på ETA-verket CO7.651 med 21.600 vibrationer per timme och en gångreserv på generösa 80 timmar.

triozoom_m021-1.626.11.031.00_0

Boetten är gjort i rostfritt stål och mäter 42 mm, har en tjocklek på 12 mm och vattentäthet på 50 meter. Sunray-tavlan är renare än hos föregångarna i Commander-linjen och kommer i borstad satin-finnish, som verkligen framhävs av den polerade bezelringen.

Den kommer i fyra olika utföranden. Två stycken i rostfritt stål och två stycken med appliceringar i roséguldfärgad PVD. Den ena med boett och länk i tvåton. Den andra med boett i tvåton och ett svart läderarmband, som matchar urtavlan.

Priset för de två förstnämnda landar på runt 8300 kronor, tvåtonsmodellen med länk på ca 9300 kronor och tvåtonsmodellen med svart läderband på drygt 8600 kronor.

Mido är en del av Swatch Groups stora stall av välkända märken och har haft svårt att vinna både entusiasternas och den breda massans gunst. Är Commander Big Date klockan som ändrar på det?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.