Oris är en av få självständiga klocktillverkare som erbjuder automatiska klockor till bra priser. De allra flesta klockor från Oris är bestyckade med urverk från ETA eller Selita men för några år sedan lanserade Oris modeller av deras populära pilotklocka Big Crown ProPilot med ett egenutvecklat urverk, Calibre 111. Detta urverk är nu inne i sin tredje iteration och har hittat över till modellserien Artelier.

Oris Artelier Calibre 113

01 747 7715 7754-Set - Oris Force Recon GMT Edition I

Oris Artelier Calibre 113, referens: 01 113 7738 4031-Set 1 23 83FC

Artelier är den lite dressigare modellerserien från Oris och hämtar tydlig inspiration från företagets tidigare klockor, de är mitt tycket något stora men bärs fint på armen och vågar ta plats både bildning och bokstavligt. Klockan mäter 43 mm i diameter och är utrustat med antireflexbehandlat safirglas på fram- och baksida. Då urverket är manuellt och dras upp för hand finns det ingen rotor som bygger höjd eller skymmer det enkelt dekorerade men vackra urverket som har en kraftreserv på hela 10 dagar.

01 747 7715 7754-Set - Oris Force Recon GMT Edition I

Oris Calibre 113

Med ypperlig finish, egenutvecklat urverk och en påkostad förpackning sticker priset iväg lite och med ett rekommenderat pris på 5 900 CHF (ca. 49 000 kr) är det ingen billig dinka, dock förväntar jag mig att den dyker upp lite här och var på nätet några tusenlappar billigare.

Läs mer om klockan på Oris hemsida.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.