Han anställdes som ny vd i Ulysse Nardin i augusti och kom då närmast från nio år hos Apple, där han var involverad i releasen av Apple Watch. Han har tidigare, bland annat, också erfarenhet från en tid hos TAG Heuer.

Trots att det finns uppenbara skillnader mellan Apple och Ulysse Nardin, ser Patrick Pruniaux också en hel del likheter.
– Jag tycker att om man tittar på de båda märkenas kultur och värden, så finns det likheter. Strävan att utveckla och hela tiden flytta gränserna i ett tekniskt perspektiv är en väldigt viktig faktor. En annan viktig faktor är att 80 procent av en Ulysse Nardin-klocka är det som händer på insidan. Teknologin, kvaliteten och upplevelsen av att använda den. Samma sak kan sägas om Apple, säger han till Robb Report.

”Våra priser kan se aggressiva ut, men de är rättvisa”.

Han verkar minst sagt till freds med sin nya position och nämner bland annat att han aldrig varit lyckligare i sitt yrkesverksamma liv, än han är just nu.
– Märket har verkligen en historia och vi skapar högkvalitativa klockor, som återspeglar det. Eftersom vi gör våra egna klockor kan vi också erbjuda bra värde. Vi vet vad det kostar att skapa vår tourbillon, till exempel, så vi kan erbjuda det till ett lämpligt pris. Våra priser kan se aggressiva ut, men de är rättvisa. Och det är så vi behöver se på vår prissättning: vi ska erbjuda högt värde för priset, på alla nivåer.

”Vi behöver omstrukturera i USA”

Medan övriga marknader föredrar mekaniska klockor framför smarta, så har den amerikanska motsvarigheten börjat gå åt andra hållet. Här möter man sin kanske största utmaning och Patrick Pruniaux ser behovet av att anpassa sig efter det nya landskapet.
– Vi behöver omstrukturera lite kring vad vi erbjuder för produkter i USA, genom att lyssna på vad konsumenten säger att han vill ha. Vårt företag är litet och innovativt och vi kan leverera nyheter, säger han till Robb Report.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.