01 771 7744 3185-Set LS - Oris Carl Brashear Chronograph Limited Edition
Oris Carl Brashear Chronograph Limited Edition (ref: 01 771 7744 3185 LS)

Bronsboetten mäter 43 mm och pryds av ett välvt, antireflexbehandlat safirglas. På insidan hittar vi för första gången i ett Oris-ur, Oris caliber 771 – som är baserat på Sellita SW 510 – med 28.800 vibrationer per timme och en gångreserv på 48 timmar. En kaliber som normalt används med tre undertavlor, men här har modifierats om till två.

Urverket skyddas av en skruvad bakboett i rostfritt stål, med en präglad dykarhjälm och Carl Brashears mantra: ”It’s not a sin to get knocked down, it’s a sin to stay down”. Vattentätheten räcker till 100 meter.

01-771-7744-3185-Set-LS-Oris-Carl-Brashear-Chronograph-Limited-Edition_LowRes_8264.jpg

Oris skriver att de valt att skapa en kronograf som en symbol för hur många gånger Carl Brashear blev stoppad av omständigheter han inte kunde råda över, men ändå reste sig ånyo.

Carl Brashears historia är lång, innehållsrik och något alldeles extra. Han bröt en av rasbarriärerna i den amerikanska militären när han blev den första svarta US Navy Master-dykaren. Och detta trots att han hade amputerat sitt vänstra ben. Han förärades även med filmen Men of Honor, som baserades på Brashears liv och hårda kamp.

”Vi är så stolta över att jobba med Carl Brashear Foundation igen. Mr Brashear var en inspirerande människa som förde med sig betydelsefulla förändringar under sin livstid”
– Ulrich W Herzog, Oris ordförande.

Den lätt välvda urtavlan har en fantastisk djupblå nyans, med applicerade roséguldspläterade indexmarkeringar, som har fyllts med SuperLuminova.

01-771-7744-3185-Set-LS-Oris-Carl-Brashear-Chronograph-Limited-Edition_LowRes_7926.jpg

Klockan kommer med ett läderarmband och riktigt värdigt förpackad i en specialdesignad träbox med ett minnesmynt från Carl Brashear Foundation. Du som vill lägga vantarna på en av de 2000 pjäserna får räkna med att betala runt 41 000 kronor.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.