Som namnet antyder rör det sig om röda skapelser, fyra stycken till antalet. Såväl boetterna, armbanden, som urtavlorna går i samma färg. Undantaget är de delar som är i metall, där man valt en kontrasterande svart färg.

DW-5635C-4_JR_DR_preview
DW-5635C – en hyllning till originalet.

G-shock skapades av Kikuo Ibe, efter att han tappat sin klocka som sedermera gick sönder. Han ville då skapa ett ur som tålde allt. De första prototyperna testade han genom att slänga ut dem från herrtoaletten på tredje våningen på Casios utvecklingsavdelning i Tokyo. Och så till slut, 1983, lanserades den första modellen.

DW-5735C-4_JR_DR_preview
DW-5735C.

G-shocks framgångar beror mycket på att den togs emot så väl i USA, där den snabbt blev en favorit. Det tror i alla fall grundaren själv. Det gick åt inte mindre än över 200 prototyper innan den första G-shockmodellen kom ut på marknaden. I augusti 2017 nådde man ytterligare en milstolpe, när man passerade drömgränsen: 100 miljoner sålda G-shocks.

DW-6935C-4_JR_DR_preview
DW-6935C.

Den nya RED-OUT-kollektionen har åstadkommits med hjälp av en ny beläggningsteknik, där partiklar blandats i färgen och skapat den utmärkande, matta röda färgen.

GA-735C-4A_JR_DR_preview
GA-735C.

Bakboetten på dessa modeller kommer med en ingraverad 35-årsjubileumslogotyp, skapad av den välrenommerade grafiska konstnären, Eric Haze.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.