IMG_0426.JPG

H. Mosers ”Swiss Icons Watch”, blev sannerligen en vattendelare. Nu tvingas man att backa från sin kampanj, bara dagen efter att den lanserats. Och bara dagar innan SIHH. Det meddelar företagets vd, Edouard Meylan i ett uttalande på instagram.

Både pinsamt och sorgligt

Överraskande? Inte alls. Redan långt innan kampanjen sjösattes var varumärkets jurister minst sagt nervösa. De visste vad den skulle kunna innebära. Klockbranschen är i mångt och mycket ett sannerligen lättstött väsen. Det är lika delar pinsamt och sorgligt att humorn så totalt flög över huvudet på vissa och att man inte kan tåla en faktiskt viktig kommentar.

Det hade blivit ett oerhört intressant samtalsämne på SIHH och kanske även längre fram på Baselworld. De inte särskilt subtila undertonerna i kampanjen satte fingret på frågor som ingen riktigt vågat lyfta, trots att man nu ständigt pratar om hur branschen ska möta framtiden. H. Moser & Cie vågade. Det var ett modigt utspel. Kanske svingade man lite väl yvigt och vilt, men man lyckades i alla fall med intentionen att skapa diskussion.

swiss_icons_watch_3804-1200_lifestyle_2

”Blessing in disguise”?

Men kanske finns det en liten ”blessing in disguise” här. Kanske kan det faktum att man tvingats dra tillbaka kampanjen öppna för ännu mer diskussion. Det hoppas i alla fall jag. Det behövs. Titta bara på Anthony L:s framgångar som ”No Bullshit Watchmaker”. Eller de hyllningar som också strömmade in i samband med offentliggörandet av ”Swiss Icons Watch”.

Det ger ändå en fingervisning om vad många saknar. Men är det någon som lyssnar?

2 KOMMENTARER

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.