ALS_424_038_F_1640909

Det har varit en intensiv inledande dag av SIHH. Men bland alla nyheter var det en klocka som stod ut lite extra. Inte så lite förresten. A. Lange & Söhne stal showen och cementerade sin position på kronograf-tronen med kronografernas kronograf, A. Lange & Söhne Saxonia Triple Split Chronograph (ref: 424.038F). Världens första trippla splittsekundskronograf.

Det är 14 år sedan man lanserade sin oerhört omtalade Double Split och nu har man alltså flyttat fram gränserna ytterligare. Det är ett helt otroligt hantverk. Triple Split, är liksom sin lillebror från 2004, också en flyback-kronograf.

SetWidth960-171221-ALS-TS-LP-image02-760x425.png

En traditionell splittsekundskronograf (kallas också mellantidskronograf eller rattrapante) har två sekundvisare, som visar förlupen tid och mellantider. Med andra ord: En kronografvisare kan stoppas, medan den andra fortsätter att gå. Du kan notera tiden och sedan trycka på hinn upp-knappen, så går den stoppade visaren i kapp den andra. Men en trippel splittsekundskronograf, där du kan splitta både timmar, minuter och sekunder har aldrig tidigare åstadkommits.

Den kommer att tillverkas i 100 exemplar och priset landar på maffiga 1,3 miljoner kronor.


Specifikationer:
Diameter 43.2 mm
Tjocklek: 15.6 mm
Boettmaterial: Vitguld
Glas: Safirglas
Bakboett: Transparent (safirglas)
Material, armband: Svart alligator, med viklås i vitguld


 

Under huven:
Urverk: In-house, kaliber L132.1 (manuell uppdragning)
Frekvens: 21.600 vibrationer per timme
Juveler: 46
Diameter: 30.6 mm
Tjocklek: 9.4 mm
Gångreserv: 66 timmar
Komplikationer: Timmar, minuter, sekunder, trippel splittsekundskronograf, flyback, gångreservsindikator.


Läs mer: A. Lange & Söhne

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.