18altiplano.jpg

Hur tunt kan ett mekaniskt armbandsur bli? Piaget fortsätter att tänja på gränserna med Altiplano Ultimate Concept. Det var bara en månad sedan man släppte Altiplano Ultimate 910P, världens tunnaste automatiska klocka, med en tjocklek på skira 4.30 mm.

Med Altiplano Ultimate Concept, numer världens tunnaste klocka, har man tagit det steget längre. Den är nämligen drygt hälften så tunn, med sina synnerligen delikata 2 millimeter. Den har manuell uppvridning och precis som 910P använder den bakboetten som verkbotten. Den är en uppföljare till Ultimate Concept 900P, som i sin tur hade en tjocklek på 3.65 mm. Med Ultimate Concept har man alltså hyvlat bort hela 1.65 mm.

Så tillbaka till ursprungsfrågan: Hur tunt kan ett mekaniskt armbandsur bli? Det ska i alla fall till något alldeles exceptionellt för att bräcka Piagets senaste skapelse.

En innovativ boett
Piaget-Altiplano-Ultimate-Concept-SIHH-2018-gear-patrol-2-1940x1300.jpg

En av riskerna med att tillverka en så nätt klocka är naturligtvis att den på något vis ska skadas, framför allt böjas. Därför har Piaget behövt vara innovativa och tillverka boetten i en koboltbaserad legering, som är särskilt framtagen för sin hårdhet. För att ytterligare skydda urverket har man även hittat ett finurligt sätt att skydda uppdragningsmekanismen, genom att skapa en rektangulär krona, som sitter integrerad i kransen.

Blev du sugen på att uppgradera samlingen med världens tunnaste klocka? Då det är en konceptuell pjäs, så är den tyvärr inte till salu – inte ännu i alla fall.


Specifikationer:
Diameter 41 mm
Tjocklek: 2 mm
Boettmaterial: Högteknologisk koboltlegering
Vattentäthet: 30 meter
Material, armband: Alligatorläder och kevlar.


Urverk:
Frekvens: 28.800 vibrationer per timme
Juveler: 13
Gångreserv: 44 timmar
Funktioner: Timmar, minuter.


Läs mer:

I fokus: Piaget
Piaget hemsida

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.