CRISPINJONES_003_1dfeaf55-5ceb-4400-97f6-965184eed833_1024x1024.jpg
Mr Jones Watches studio I London. © Mr Jones Watches.

1. Jubilerade 2017
Mr Jones Watches grundades 2007 av konstnären och designern, Crispin Jones. Man firade alltså 10 år förra året.

2. Var aldrig tänkta för försäljning
Crispin Jones första skapelser gjordes bara en och en och var inte tänkta för försäljning. I stället handlade det om att utforska klockans kulturella roll och människans relation till tid och teknologi.

3. Bloggen som startade allt
Han övertalades att börja tillverka några av modellerna för försäljning, efter att ha blivit uppmärksammad i Watchismo Times. De första klockorna kom i fem olika utföranden och gjordes i limiterade upplagor på 100 stycken.

Last-Laugh-Tattoo-side_375b955e-4bf8-49cb-800b-39303b163784-1
The Last Laugh Tattoo Edition.


4. Kundernas favorit

Bästsäljaren är The Last Laugh Tattoo Edition.

5. Här skapar de sin magi
De har sin egen butik och studio i London, där allt monteras och trycks för hand. I alla fall de limiterade upplagorna och bästsäljaren, Last Laugh Tattoo Edition.

6. Fascinationen för vintage
Något oväntat kanske är att man införskaffar vintageur, ger dem en service och sedan säljer dem. Crispin Jones gillar klockor, som har en historia att berätta.

7. Samarbetena med illustratörer, konstnärer och tatuerare
En av nycklarna bakom företagets framgångar, är samarbetena med otroligt skickliga illustratörer, konstnärer och tatuerare – ja, även komiker. Till exempel Fanny Shorter, Vic Lee, William Andrews och Adrian Willard. 

accurate-close-up
The Accurate.

8. Mr Jones och döden
Deras första bästsäljare var en klocka med en timvisare med texten ”remember” och minutvisare med texten ”you will die”. Urtavlan hade en reflekterande yta, vilket gjorde att man helt enkelt såg sig själv i den och påmindes om sin dödlighet. Sedan dess har man skapat fler pjäser, som fungerar som en slags memento mori.

9. Synen på klockan
Mr Jones Watches tycker att klockan i dag har en annan roll än förr, att den inte bara är ett funktionellt objekt. Alla tittar ändå på tiden i sin telefon. Därför vill man göra mer lekfulla skapelser, som gör klockan till mer än bara en tidmätare.

10. Nya, större storlekar
Mr Jones klockor har traditionellt sett varit mindre till utförandet, men på senare tid har man lanserat större storlekar av sina nuvarande, mest populära modeller. Man har utlovat fler XL-versioner under 2018, eftersom detta har efterfrågats.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.