SPB071J1-2Seiko har lyckats oerhört väl med sina senaste klocksläpp. Här kommer ännu en ny modell, som lär tilltala massorna, Seiko Prospex Special Edition PADI SPB071J1. Det rör sig alltså om ett nytt samarbete med Professional Association of Diving Instructors (PADI).

Seiko-diver-PADI-SPB071J1-04.jpg

Det mest iögonfallande är den texturerade, vågmönstrade urtavlan, som skiftar från blått till svart. Även bezelen går i samma färgschema. En riktigt snygg touch. Inte minst tillsammans med den kontrasterande röda minutvisaren.

Seiko-diver-PADI-SPB071J1-03.jpg

Under huven hittar vi kaliber 6r15, som är ett automatiskt in-house-verk. Det tickar på med 21.600 vibrationer per timme och erbjuder 50 timmars gångreserv. Det kan även vridas upp manuellt. Något som tilltalar undertecknad är att storleken hållits nere lite grann i alla fall. Boetten mäter 42.6 mm. Dessutom slipper man Hardlex-glaset och får i stället ett tåligare safirglas.

Inte nog med detta. Man har även begåvat indexmarkeringarna med olika nyanser av lysmassa (Lumibrite). Blått för bezelmarkören, klockan 12, 6 och 9, samt minutvisaren. Övriga markeringar går i grönt.

Den kommer på ett silikonarmband och priset landar på runt 9 500 kronor. Försäljningen startar i februari.


Specifikationer:
Diameter 42.6 mm
Boettmaterial: Rostfritt stål
Glas: Safirglas
Bakboett: Skruvad
Vattentäthet: 200 meter
Material, armband: Silikon


Urverk:
Urverk: In-house, 6R15
Uppdragning: Automatisk
Frekvens: 21.600 vibrationer per timme
Juveler: 23
Gångreserv: 50 timmar
Precision: -15/+25 sekunder per dag
Funktioner: Timmar, minuter, sekunder, datum

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.