Omega har nu varit officiellt tidsansvarig för Olympiska Spelen i hela 86 år, och det firar man genom att lansera fem nya ”limited edition” Seamasters.

Klockorna kommer vara begränsade till 2032 exemplar, för varje färg. Varje klocka och färg representerar en av de legendariska ringarna i OS’ logotyp, blå, gul, svart, grön och röd Men varför har man valt att begränsa upplagorna till just 2032 exemplar då? Jo, för att år 2032 kommer Omega ha varit ”official timekeeper” för de Olympiska Spelen i hela 100 år!

Omega-Seamaster_Olympic_Games_Collection_group_1000.jpgDesignen är inspirerad av de stoppur som användes -76 i Montreal och Innsbruck (bild nedan)

Omega_Stopwatch-Olympic_Games_76_1000.jpg

Klockans kontrast mellan vitt, svart, och en valfri (typ) färg formar ett enkelt utseende, som ändå, i mitt tycke är rätt så fräscht, och nygammalt. Och boettens diameter på 39,5mm anser jag vara passande för klockans övergripande designspråk. Klockan är också utrustad med en så kallad ”pulsometer” som mäter puls på den som bär klockan. Detta görs dock inte via någon högteknologisk pulssensor med grönt ljus, utan manuellt, precis som med en takymeter-skala.

Omega_Seamaster_Olympic_Games_green_reclining_1000.jpg

Under huven, eller ja, bakom safirglaset finner du Omega’s automatiska ”Co-axial Master Chronometer Caliber 8800” verk. Här slutar det gamla. Med sitt skydd mot hela 15,000 Gauss av magnetism, sin kronometer-certifiering och sin ”Co-Axial”-gång är kaliber 8800 ett av världens mest renommerade moderna urverk.

Snyggt är det också!

Omega_Seamaster_Olympic_Games_red_back_1000.jpg

Klockan kommer med läderband i passande färg till urtavlan och ytterringen på baksidan. På samma ytterring hittar du en lista över de OS evenemang som Omega samverkat i, + ett par framtida sådana (till exempel Tokyo 2020 och Paris 2024)

Klockans rekommenderade pris ligger på $5400, vilket innebär att vi kan räkna med en prislapp på runt 43,000 kronor.

18omlym8.jpg

1 KOMMENTAR

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.