Frederique Constant presenterade under dagen en av sina nyheter inför Baselworld, som hålls i slutet av mars. Det är väl inget som kittlar klocknerven så där fasansfullt mycket, utan ”bara” en ny färg i Manufacture Worldtime-kollektionen. Jag nämnde efter SIHH att blå urtavlor ser ut att vara en trend i år. Frederique Constant råkar dock redan ha en blå variant i kollektionen och satsar nu därför på grönt.

FC-718GRWM4H6

Förra året släppte man motsvarande modell med brun urtavla och roséguldplätterad boett och jag måste säga att jag gillar den här varianten bättre. Den har en riktigt trevlig grön nyans, som gör sig väldigt bra till den polerade boetten i rostfritt stål.

Den mäter 42 mm i diameter, precis som vanligt. Det in-house-tillverkade urverket, kaliber FC-718 har 26 juveler, erbjuder en gångreserv på 42 timmar och tickar på med en frekvens på 4 hz (28.800 vibrationer per timme). Dessutom är det oerhört lätt att via enbart kronan ställa samtliga funktioner.

Soldier-FC-718BRWM4H4-350x467.jpg

Precis som vanligt är urtavlan berikad med en etsad världskarta och en innerring med 24 städer, samt ytterligare en ring innanför denna som visar huruvida dag eller natt råder i dessa. Datumet hittar vi i undertavlan vid klockan sex.

Priset landar på, i runda slängar, 37 000 kronor.


Specifikationer:

Diameter: 42
Boettmaterial: Rostfritt stål
Bakboett: Transparent (safirglas)
Glas: Välvt safirglas
Vattentäthet: 50 meter
Urverk: In-house, FC-718 (automatiskt)
– 28.800 vibrationer per timme
– Gångreserv: 42 timmar
– Funktioner: Timmar, minuter, sekunder, datum, världstid.
Material, armband: Alligatorläder, med vita sömmar
Referens: FC-718GRWM4H6


Läs mer:

Frederique Constant
Inför Baselworld

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.