Schweiziska Oris satsar på en omprofilering av sitt grafiska varumärke, genom att ta bort skölden och ersätta den med ”Hölstein 1904” i sin logotyp. Enligt företaget själva handlar det om att visa att man är stolta över sitt ursprung och samtidigt vill visa upp att man är ett av få fristånde företag i den schweiziska klockindustrin. Man lägger även till en slogan: ”Go your own way” för att ytterligare förstärka den bilden. Oris är också ett av få företag som endast tillverkar mekaniska klockor.

ORIS-Rebrand-980x720.jpg

De lanserade nyligen en kronograf i brons, till minne av en legendar, som verkligen gick sin egen väg, Carl Brashear. Deras Aquis Date 2017 råkar också vara den första klockan som recenserades här på Klockrent.org.

Den nya logotypen har mottagits med blandade reaktioner. Personligen tycker jag att den både är snyggare nu (skölden var inte vacker) och uppskattar att man hyllar sitt ursprung. Den tidigare varianten kändes billig. Nu har man en stilren logga, som andas klass i all sin enkelhet.


Läs mer:
Oris hemsida

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.