Baume & Mercier flög lite under radarn på SIHH. Men det Richemont-ägda varumärket presenterade ändå ett par trevliga nyheter under veckan i Genève. Den bästa av dem glömdes bort nästan helt och hållet: Det helt nya in-house-verket ”Baumatic”.

https---blogs-images.forbes.com-robertanaas-files-2018-01-Baume-Mercier_Baumatic_movement-front-2017_1628617.jpg?width=960

Det levererar fem dagars gångreserv, under vilka urverket behåller sin precision på -4/+6 sekunder per dag, samt skydd mot magnetism till 1500 Gauss, vilket är 25 gånger mer än normen. Det går också utan bekymmer fem år utan service, tack vare fyra speciellt framtagna smörjmedel.

Det innehåller 21 juveler och arbetar på med en frekvens på 4 hz, alltså 28.800 vibrationer per timme.

Baumatic-Movement-920x620

Man har använt sig av silikon till både balansen och gången. Balanshjulet har två lager av silikon, som hålls samman av en tunn film kiseldioxid. Detta kompenserar för temperaturförändringar och ökar precisionen. Både spärrhaken och balanshjulet har designats om, vilket har medfört en rejäl minskning av mängden energi som förloras via friktion.

 

Det är Baume & Merciers första egenutvecklade mekaniska urverk och det kommer att sitta i fem modeller i Clifton-kollektionen, med tre visare och datum. Dessa kostar mellan 20 000-30 000 kronor, vilket i sammanhanget ska sägas är oerhört konkurrenskraftigt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.