En av mina favoriter bland mikromärken, Mercer släpper en ny variant av sin Durham-modell, nämligen en med kakaobrun urtavla. Den kommer att tillverkas i en limiterad upplaga, men hur limiterad den blir framgår ännu inte.

DSC05374.jpg

Den kan förhandsbeställas just nu för ungefär 3500 kronor och det är inte för inte som man blir lite sugen. Bruna urtavlor är lite som gröna. Rätt utfört blir effekten fantastisk. Men det kan också misslyckas kapitalt. Här verkar dock Mercer ha lyckats snudd på perfekt. Den mörkbruna, ”chokladiga” nyansen är riktigt tilltalande. Och den lekfulla kontrasten som den turkosa sekundvisaren utgör är ”spot on”.

IMG_0316.JPG

Boetten är sedvanligt kuddformad och inspirerad av tidigare Heuer-modeller och nyare Nomos-modeller, enligt Mercer själva. Den mäter 41 mm i diameter. Den har ett välvt safirglas och transparent bakboett, från vilken man kan se urverket i arbete.

IMG_0230-1.JPG

Det är ett automatiskt STP 1-11 26 som gäller och för er som inte är bekanta med detta, så kan man lite krasst säga att det är en uppdaterad kopia av ETA 2824-2. Det tickar på med 28 800 vibrationer per timme, har 26 juveler och en gångreserv upp emot 44 timmar. Ett litet varningens finger dock. Det har funnits lite bekymmer med det här urverket tidigare, vilket har föranlett diverse rykten om att detta i själva verket är tillverkat i Kina och bara monterat i Schweiz. Detta har fortfarande varken bevisats eller motbevisats.

 

 

Durham finns även med blå och tenn-färgad urtavla och förhandsbeställer du i dag, så beräknas du ha klockan i maj.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.