Nu börjar rushen inför Baselworld på riktigt. Det har växlats upp ordentligt de senaste dagarna och näst på tur att släppa nytt inför världens största klockmässa är franska Bell & Ross. Förra året släppte man sin nya vintage-kollektion, som blev en omedelbar framgång. Och i år adderar man ytterligare godsaker till denna, genom att uppdatera redan befintliga modeller med lite vintagedoftande detaljer.

De har fortfarande den berömda Bell & Ross-estetiken, som är som hämtad från instrumentbrädor, men i ett mer klassiskt och elegant utförande snarare än ”tooligt”. Det här är riktigt svårslaget.

Bell-and-Ross-Vintage-BR-V2-92-Steel-Heritage-3

Vi tittar först på den lite enklare BR V2-92, som nu alltså även finns i ”Steel Heritage”-utförande. Det är en traditionell klocka med en boett som mäter 41 mm, har tre visare, en dubbelriktad bezel och är vattentät till 100 meter. På insidan hittar vi automatiska kaliber BR-CAL.302, som bygger på ett ETA-verk. Vi får timvisare och minutvisare, samt indexmarkeringar med en underbart krämig lysmassa och en sekundvisare i kontrasterande och klar snövit nyans. Mellan klockan fyra och fem hittar vi ett diskret datumfönster.

Bell-and-Ross-Vintage-BR-V2-94-Steel-Heritage-3

Det hade inte varit Bell & Ross om man inte slängt in en kronograf i leken också. Här ser ni BR V2-94, med två undertavlor, som fått sig ett ansiktslyft som ”Steel Heritage”. Ett stort plus för att man faktiskt behållit storleken på 41 mm. Visare och indexmarkeringar är i samma utförande som ovanstående, liksom datumfönstret. Vattentätheten är också intakt ned till 100 meter, tack vare skruvade tryckknappar. Bezelringen är dock fixerad här. På insidan hittar vi också ett ETA-baserat kronografverk (BR-CAL.301). Det här är rent designmässigt min absoluta favorit så här långt inför Baselworld. För prislappen hade jag dock velat se en mer inspirerande ”motor”.

Priserna då? BR V2-92 Steel Heritage blir din för 27 000 kronor om du väljer ett armband i gummi, eller 30 000 kr om du väljer länk i stället. Sen tar vi ett ordentligt skutt upp till 40 500 kr för BR V2-94 Steel Heritage på gummiarmband och 43 500 kr på länk.


Specifikationer:
Diameter 41 mm
Boettmaterial: Rostfritt stål
Glas: Välvt, anti-reflexbehandlat safirglas
Vattentäthet: 100 meter
Material, armband: Rostfritt stål, eller gummi


Under huven:
Urverk: BR-CAL.302 eller BR-CAL.301 (kronograf)
Uppdragning: Automatisk
Frekvens: 28.800 VpH
Juveler: 25 (BR-CAL.302), 37 (BR-CAL.301)
Gångreserv: 38 tim (BR-CAL.302), 42 tim (BR-CAL.301)
Funktioner: Timmar, minuter, sekunder, datum (och kronograf på BR V2-94)


 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.