De schweiziska klockföretagen har haft det svårt de senaste tre åren på den amerikanska marknaden. Exporten har minskat konstant under den här perioden och ännu finns inget ljus i sikte. Eller? Kanske kan Bucherer Group göra något åt saken. Den europeiska återförsäljaren av lyxklockor och smycken har nämligen förvärvat USA:S näst största klockåterförsäljare, Tourneau som haft det tufft på senare tid.

2197_tourneau.jpgBucherer köper Tourneu från investmentgruppen, Green Equity Investors IV, L.P för att utöka sin närvaro i USA.
– Med detta förvärv kommer vi omedelbart att introducera Bucherers varumärke för miljoner av potentiella kunder i en av de globalt sett viktigaste klock- och smyckesmarknaderna. Det är också en utmärkt möjlighet att etablera varumärket Carl F. Bucherer i USA och introducera Bucherer Fine Jewellery på den nordamerikanska marknaden, säger Guido Zumbühl, vd för Bucherer Group, i ett pressmeddelande.

Bucherer_Struktur_Schwanenplatz_Header.jpg

Bucherer grundades 1888 och Tourneau bara 12 år senare. Tourneau har i dag 28 butiker, fördelat på tio delstater, varav ett antal flaggskeppsbutiker i bland annat New York och Las Vegas. Exakt vad köpet innebär för Torneau är i dagsläget oklart, men bli inte förvånade om dessa butiker framgent kommer att genomgå både ett namnbyte och en omprofilering.
– Vi kommer att göra allt för att fortsätta att förse både våra lokala och internationella kunder med den bästa shoppingupplevelsen både online och i våra butiker. Vi är mycket glada att Tourneaus ledningsgrupp kommer att ansluta sig till vårt team, för att skapa kontinuitet och framtida framgångar för Bucherer i USA, säger Zumbühl.

Rekordstora butiker

Tourneus butik vid Madison Avenue hamnade 1997 i Guiness Rekordbok som världens största klockbutik med sina 1486.449m². År 2005 överträffade man sig själva med sin butik i Las Vegas och med den nya rekordnoteringen 1579.352m². Man har även en urmakeriskola för High School-elever sedan 2012.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.