Omega utökar sin olympiska Seamaster-kollektion.  Vi har nyligen sett varianterna i de olympiska färgerna. Nu kommer tre modeller som representerar guld, silver och brons. De kommer dock alla tre med guldlegering, nämligen gult guld, roséguld och vitguld.

522.53.40.20.04.001_Close-up.jpg

Det är en väldigt klassisk och stilfull trio som Omega visar upp. De påminner mycket om tidigare modeller i den här kollektionen, som lanserades så tidigt som 1948. Den kvicktänkte har då räknat ut att Seamaster fyller 70 år i år och det är naturligtvis något som Swatch Groups stora pärla kommer att uppmärksamma. Det lär vi bli varse, inte minst i samband med Baselworld.

Omega-Seamaster-Olympic-Games-Gold-Collection-aBlogtoWatch-gif.gif

Omega använder två av sina egna varumärkesskyddade legeringar i de här modellerna. Canopus (vit) och Sedna (rosa). Den emajerade urtavlan är krispigt vit, lätt välvd och här hittar vi Omega-loggan i rött och texten, sekundmarkeringarna och Seamaster-texten – också i emalj.

522.53.40.20.04.002_caseback.jpg

Baksidan är transparent och tillåter bäraren att beundra Omegas Master Chronometer-certifierade manufaktur-verk, kaliber 8807 med en precision på 0/+5 sekunder per dag, samt motståndskraft mot magnetism upp till 15.000 gauss. Här hittar vi också namnen på samtliga städer i vilka Omega har varit officiell sponsor till de olympiska spelen från 1932 och framåt.

De olympiska prislapparna

9410.95.66

Priserna för den här exklusiva trion: 154 000 kronor för varianten i vitguld, medan modellerna i guld och roséguld går för runt 140 000 kronor. Men då kommer de också i en specialtillverkad träbox.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.