Webp.net-resizeimage-148.jpg

Rado är ett varumärke, som inte sällan flyger lite under radarn. De har genom åren gjort sig kända för att experimentera med annorlunda material, även om man numer är mest förknippade med keramiska tidmätare. Inför Baselworld har man dock adderat ett i dag väldigt populärt element, nämligen brons

Det är kronografen HyperChrome, som fått sig ett ansiktslyft med bronsplätering. Och den här upplagan görs bara i 999 exemplar.

5a7486645bed6800014d12a7_continut2.jpg

Resultatet är oerhört lyckat. Inslagen av brons utgör en fantastisk kontrast mot den keramiska, mattsvarta boetten och bezelringen. Och varje pjäs kommer att bli helt unik med tiden, när bronsbeläggningen blir alltmer patinerad. Urtavlan är svart och har applicerade roséguldssiffror, samt två stora undertavlor vid klockan 3 och 9 och en mindre vid klockan sex.

På insidan sitter arbetshästen 12 ½ ETA 2894-2 med 37 juveler en frekvens på 28.800 vibrationer per timme och en gångreserv på 42 timmar. Det är också ett urverk som medför att man kan hålla boetten relativt tunn, för att vara en automatisk kronograf vill säga.

Rado-HyperChrome-Bronze-Chronograph-Watch-04.jpg

Rado HyperChrome Bronze LE Chronograph kommer att visas upp på Baselworld i mars och det kan vara ett av de mest lyckade klocksläppen hittills inför veckan i Schweiz. Prislappen, den landar på runt 43 500 kronor, vilket gör att vi till och med kan kalla den prisvärd.


Specifikationer:

Diameter: 45 mm
Tjocklek: 13 mm
Boettmaterial: Keramik med bronsplätering
Bakboett: Transparent (safirglas)
Glas: Antireflexbehandlat safirglas
Vattentäthet: 100 meter
Material, armband: Läder


Under huven:

Urverk: 12 ½ ETA 2894-2 (automatisk)
– 28.800 (4 hz) VpH
– 37 juveler
– Gångreserv: 42 timmar
– Funktioner: Timmar, minuter, sekunder, datum, kronograf.


Läs mer: 

Rado.com

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.