Det var oväntat lugnt föregående vecka, med nyheter inför Baselworld. Lugnet före stormen? Under måndagen bjöd i alla fall tyska Glashütte Original på en förhandstitt på vad man kommer att visa upp under mastodontveckan i Schweiz.

Det är Senator Cosmopolite, som numer kommer att finnas tillgänglig med boett i rostfritt stål. Originalet från 2015 kom ju i en guldboett (vitguld eller roséguld) och byggde på Grande Cosmopolite Tourbillon från 2012, som är en av de absolut mest kompicerade och funktionsspäckade armbandsuren som Glashütte Original någonsin tillverkat.

Glashutte-Original-Senator-Cosmopolite-stainless-steel-1-89-02-03-02-30-1.jpg

Om du hamnar i en situation där du behöver kunna läsa av tiden i 36 tidszoner samtidigt (den tar även hänsyn till sommar- och vintertid, då bör Senator Cosmopolite vara något för dig. Och årets modell tillverkas inte bara i ett annat material, utan har också arabiska siffror i stället för romerska.

Glashutte-Original-Senator-Cosmopolite-stainless-steel-1-89-02-03-02-30-4.jpg

Med tanke på antalet funktioner, så är det imponerande att tavlan hållits så ren och så lätt att läsa av. Här finns naturligtvis Glashüttes klassiska panoramadatum, men också dag/natt-indikator och gångreservsindikator.

Calibre-89-02-glashutte-original

Under huven sitter det automatiska in-house-verket, kaliber 89-02 med 63 juveler, 72 timmars gångreserv och en frekvens på 4 Hz (28.800 vibrationer per timme). Detta kan beskådas genom den transparenta baksidan, som förstås skyddas av safirglas.

Pris

Den kommer med ett alligatorband i blått och med spänne eller viklås. Den förstnämnda varianten kostar runt 206 000 kronor och den sistnämnda runt 209 000 kronor, vilket är strax under hälften som mycket som de mer ädla varianterna i vit- eller roséguld.


Specifikationer:

Boettmaterial: Rostfritt stål
Diameter: 44 mm
Tjocklek: 14 mm
Glas: Safirglas
Baksida: Transparent (safirglas)
Vattentäthet: 50 meter
Urverk: In-house, kaliber 89-02 (automatiskt)
– Frekvens: 4 Hz (28.800 VpH)
– Juveler: 63
– Gångreserv: 72 timmar
Material, armband: Alligatorläder.


Läs mer:

Glashütte-Original.com

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.