Då vi har en rejäl rad recensioner som snart kommer att rullas ut på sajten, så tänkte vi passa på att berätta lite om vad ni kan förvänta er av dessa och bena ut svar på en rad frågor som kan tänkas uppstå i samband med dessa.

ladda ned (8)
Hur väljer vi recensionsobjekt?
Vi utgår från det vi gillar. Det kan vara klockor från den egna samlingen, klockor från bekanta, eller klockor vi får förfrågningar om att recensera. Vid det sistnämnda alternativet kommer vi som grundregel bara att tacka ja om klockan vi ombeds recensera tilltalar oss. Skulle det däremot dyka upp något vi faktiskt tycker är viktigt att belysa som mindre bra, som vi tycker lurar oss som konsumenter, så kommer vi att välja att skriva om det.

Då vi som skriver på Klockrent.org naturligtvis har olika typer av klockor som tilltalar respektive part, så kommer vi även att fördela recensionsobjekten utifrån våra personliga preferenser och expertområden. I vissa fall kommer vi även att erbjuda ”en andra åsikt”, för att få en ännu mer nyanserad bild av en klocka när vi finner det relevant och/eller nödvändigt.

fullsizeoutput_29

Får vi betalt för att recensera?
Nej! Vi kommer inte att ta betalt för att recensera klockor. Det är faktiskt inte ens tillåtet att göra på det viset. Vi vill vara 100% ärliga med vad vi tycker och tänker, för din skull som läsare. Vi vill guida er så gott det någonsin går genom klockdjungeln. Däremot kan det dyka upp betalt innehåll, som till exempel nyheter om klocksläpp och dylikt. Detta kommer dock tydligt att markeras som ”Sponsrat innehåll”.

En recension kommer dock aldrig att vara betalt innehåll. Det är en oerhört viktig, faktiskt direkt avgörande trovärdighetsfråga, tycker vi. Vi lovar att det till fullo är våra personliga åsikter vi delar med oss av, eftersom vi inte har någon ekonomisk vinning eller förlust av att göra en positiv eller negativ recension.

Vi vill att du som läser ska vara 100% trygg med att våra åsikter är våra egna och inte finansieras av någon extern part.

20171012_171659

Vilka typer av klockor recenserar vi?
Vi vill ha en stor bredd på våra recensioner både vad gäller prislappar, varumärken och olika typer av armbandsur. I menyfliken ”Recensioner” kan du se att vi har lite grovhugget kategoriserat recensionerna i ”Under 5000 SEK” och ”Över 5000 SEK”. Klockscenen är gigantisk och vi vill rikta strålkastarljuset på en så stor del av den som möjligt. Vi kommer också att ha en särskild kategori för smartwatches, då dessa allt mer slår sig in på marknaden och just nu på bekostnad av billigare kvartsur. Smarta klockor blir helt enkelt mer och mer relevanta och vi ser att fler och fler även större aktörer tar fram egna modeller.

Hur jämför vi en klocka som kostar 2000 kr med en som kostar 20 000 kr?
Det både gör vi och gör vi inte. Kort sammanfattat: Vi kommer att jämföra det aktuella recensionsobjektet med andra klockor i sin prisklass. Ett lägre pris innebär vissa kompromisser, helt enkelt. De som kompromissar minst med kvaliteten och ändå håller en låg prislapp har förstås högre chanser att få gott omdöme i de lägre prisklasserna. I de högre prisklasserna förväntar vi oss förstås betydligt mer. Här får man inte fuska med detaljerna.

Bravur+BW003S-B+desktop

Hur testar vi klockorna?
Vi försöker att i så stor utsträckning det är möjligt testa dem i sina rätta element. Det vill säga: vi utsätter gärna mer tåliga klockor för både de vardagliga och de lite tuffare utmaningarna de kan tänkas utstå och utger sig för att klara av. En ”dressigare” klocka testar vi i mer ”dressiga” sammanhang. Vi kommer inte att gulla med klockorna. En klocka är till för att användas. En klocka som utger sig för att vara ordentligt vattentät kommer att utsättas för vatten. En klocka som utger sig för att vara stöttålig kommer att utsättas för stötar. Var så säkra!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.