Breitlings vd, Georges Kern berättar i en intervju med den schweiziska tidningen, SonntagsZeitung att varumärket har fått klagomål på grund av sättet kvinnor framställs i företagets marknadsföring. Nu är det slut på det, säger Kern:
– Jag har stoppat det med omedelbar verkan. Vissa tyckte att det var roligt, men den här typen inslag är inte längre passande och återspeglar inte värderingarna i dagens samhälle.

Han går inte närmare in på exakt vilka klipp och annonser som dragits tillbaka, men meddelar att företagets nya kampanjer lanseras i maj.

Något mer av nedanstående pinsamma (varning: ta fram skämskudden) inslag kommer det alltså med andra ord inte bli:

Bland de första att ta ställning

Ett viktigt ställningstagande av en stor aktör. Faktum är att man är en av de första på att aktivt ta ställning på det här viset, i en värld där många företag i lyxbranschen använder sig av glamorösa modeller och PR-personal, för att locka kunder.

Jag kan bara konstatera att Breitling tar ett stort steg i rätt riktning. Nu återstår bara att se hur företaget kommer att följa sin policy framgent. Och framför allt om fler tar ställning på samma vis.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.