portrait

Nedräkningen mot Baselworld fortsätter. Även om den stora klockmässan i dag inte riktigt har samma ställning som tidigare, på grund av den digitala eran där varumärkena kan kommunicera med sina kunder via en enkel knapptryckning, så fyller den en viktig funktion. I år har dessutom mässan kortats ned och det är något som Tissots ordförande, Francois Thiébaud gillar.
– Vi kan konstatera att Baselworld kommer att vara kortare i år och har kortats från åtta till sex dagar. Tack vare internet så går kommunikationen mycket snabbare i dag och vi kan berätta om nya produkter inom loppet av bara några sekunder. Därför är det helt naturligt att vi anpassar längden på utställningen utifrån dagens behov, säger han i ett pressmeddelande.
– Men Baselworld är fortfarande otroligt viktigt, eftersom det inte finns något bättre sätt att upptäcka en ny produkt än genom att se, känna och uppleva den. Dessutom kan varumärkena presentera sina budskap och sina produkter på ett och samma ställe, vilket ger möjligheten att utbyta idéer och verkligen upptäcka den värld som urmakeriet är.

Vad är kvalitet för dig?
– Kvalitet handlar om att försäkra sig om det bästa från start till mål. Det handlar om att ha de bästa materialen för skapandet av en produkt och en utmärkt montering, oavsett om den är automatiserad eller gjord för hand. Det är det som skapar en exceptionell produkt.

Baselworld 2017

Medan Breitlings vd, Georges Kern ifrågasatt Baselworld, så tycker Francois Thiébaud fortfarande att mässan är relevant och erbjuder något unikt, som det digitala inte kan.
– Baselworld är en central mötesplats, där alla aktörer från produktion till distribution och även kunder och entusiaster möts. De kommer alla för att uppleva branschens rikedom. Baselworld är en unik plats, inte bara för att titta, utan även för att diskutera, utbyten och uppleva alla känslor bakom produkterna, eller bara atmosfären på mässan.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.