Franck Muller har avtäckt lite fler detaljer kring sin senaste skapelse, dykaruret ”Skafander”. Och den har precis alla attribut man kan förvänta sig. Inte minst den Tonneau-formade boetten, som mäter 46 mm i diameter, 57 mm från bandhorn till bandhorn och har en tjocklek på 15.6 mm – en riktigt rejäl skapelse, med andra ord.

Franck-Muller-Skafander-diver-1.jpg

Dykarringen brukar bli ett problem på mer rektangulära skapelser, men det har Franck Muller löst ganska finurligt här, genom att placera den på insidan mellan timmarkeringarna och minutspåret. Visserligen ingen innovation, Bell & Ross har använt sig av den här lösningen tidigare. Men vi har sett andra som valt fixerade dykarringar utvändigt, till exempel.

Franck-Muller-Skafander-diver-2.jpg

Den manövreras med hjälp av tryckknapparna till vänster. Knappen vid klockan åtta används för att flytta ringen en minut i taget, medan den övre knappen vid klockan tio används för att förflytta den i steg om fem minuter. Där emellan finns en låsanordning, för att undvika oavsiktliga vridningar av ringen.

Pris och tillgänglighet

Skafander kommer att släppas i september i två olika utföranden. Antingen i rostfritt stål, eller i 18 karats roséguld, med en svart, titanbeklädd bezel. Priset landar på runt 123 000 kronor för varianten i stål. Någon prisuppgift för den lite ädlare tvillingen finns ännu inte.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.