Det blir allt svårare för tjuvarna att sälja stulna lyxklockor. New York Times har gjort ett  reportage om dagens alltmer sofistikerade sätt att identifiera och återföra klockorna till sina rätta ägare.

Man har träffat Katya Hills, som är en av personerna bakom The Watch Register – en av alla onlinetjänster som är dedikerade till just detta. Allt från privatpersoner till försäkringsbolag, auktionshus och polis använder sig av deras register.

Dessutom berättar Jeff Hill, en klockåterförsäljare från Los Angeles, som berättar sin mardrömshistoria om när han blev bestulen på vintageklockor i med ett värde på över 2 miljoner dollar, som låg i ett kassaskåp på hotellet i Las Vegas.

Här får du en intressant inblick i den undre värld, som försöker profitera på andras olycka och även handfasta tips på vad du ska göra om du blir av med dina kära och värdefulla ägodelar.

Kan du förresten gissa vilket varumärke som är mest populärt bland tjuvarna och utgör nästan en tredjedel av de över 60 000 stulna/saknade klockorna som finns registrerade hos The Watch Register?

Läs hela artikeln och få svaret hos NY Times här.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.