Vi har tidigare skrivit om nystarten av varumärket Halda och deras ambitiösa projekt ”Space Discovery”. Nu är företaget tillbaka med en limiterad serie klockor som vänder sig Mercedesentusiaster.

Group 63 är en klockmodell limiterad till 63 exemplar. Modellnamnet kommer från den största Merceders AMG-klubben ”Group 63” och är exklusiv för klubbens medlemmar.

G63 Sketch

Designskiss av den mekaniska modulen

Klockan bygger vidare på det modulära koncept som Halda introducerade med klockan Space Discover. 2014 lanserade Halda klockan Race Pilot  som utsågs till European Watch of the Year for Design Excellence vilket fångade klockvärldens intresse och ledde till att Halda bland annat fick göra en limiterad klockmodell till den legendariska racingbanan Nürburgring.

Precis som med Haldas andra modeller kommer Group 63 med två moduler, en högteknologisk digital modul med företagets egna mjukvara samt en mekanisk modul med urverk av rang.

I en pressrelease förklarar Haldas CEO, Mikael Sandström drivkraften bakom modellen.

Efter Nürburgring hörde Group 63 av sig och sa att de hade fått upp ögonen för oss, gillade vårt koncept och frågade om vi ville utveckla en limiterad serie specifikt för dem. De hade tre specifika krav, klockan skulle vara svart, ha röda accentfärger och det skulle vara mycket kolfiber. Det levererade vi på och lustigt nog är det samma leverantör av kolfiber som Koeningsegg använder sig av.

Urverket i den mekaniska modulen kommer från Zenith och har finfina specifikationer samtidigt som det är vackert dekorerat. Urverket använder hela 38 juveler för friktionsfri gång och erbjuder 50 timmar kraftreserv.

Precis som med tidigare modeller från företaget har man inte hållit tillbaka på sin vision om att skapa något som känns både exklusivt och unikt samtidigt som det ska vara väldigt funktionellt.

G63 Mech Front-Angle

Mikael fortsätter:

Det är en klocka som sticker ut. Klockan levereras i en handgjord träask med två utbytbara moduler, en mekanisk med urverk från schweiziska Zenith och en digital racing-modul med tekniskt sofistikerade funktioner. Den militärklassade GPS-enheten Trackmaster gör klockan till ett av världens mest avancerade racing-verktyg specifikt framtagen för banracing.

På Klockrent följer vi den svenska klockmarknaden med stor nyfikenhet och det är alltid kul med något lite annorlunda och Halda har visat sig vara ett företag där man kan räkna med klocksläpp som är just lite annorlunda.

Läs mer om klockan på Haldas webbplats.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.