Italienska Anonimo är inte det man vanligen ser på handleden bland svenskar. Men de är i alla fall lätta att känna igen med sitt minst sagt säregna designspråk. Den som följer WRC-rallyt kan dock vara bekanta med varumärket, som är ansvariga för den officiella tidmätningen i samband med tävlingarna. Så de syntes i allra högsta grad under svenska rallyt, som kördes mellan 16-18 februari.

Nu har man presenterat en ny modell kallad, ”Epurato” inför Baselworld, som går av stapeln om lite mindre än en månad. Döm om min och många andras förvåning när man visade upp en avskalad, nästan minimalistisk design.

ANONIMO-new-EPURATO-bronze-in-Firenze-1

Den kuddformade boetten mäter 42 mm i diameter, är tillverkad i brons och pryds av en räfflad ring, i stället för en tachymeter som man annars allt som oftast hittar på företagets andra modeller.ANONIMO_EPURATO-Bronze-Pre-Basel-HR1Dessutom har man placerat kronan traditionellt vid klockan 3, till skillnad mot ”Militare”-linjen där den sitter vid klockan 12 och ”Nautilo”, där den återfinns vid klockan 4.

Under huven

På insidan väntar dock inga överraskningar. Här sitter ett Selitta SW200-1 med automatisk uppvridning och ansvarar för timmar, minuter, sekunder och datumet vid klockan sex. Med detta följer också en gångreserv på upp till 38 timmar.

Pris och tillgänglighet

ANONIMO-interprets-the-codes-of-Italian-elegance-with-EPURATO-the-new-collection-that-pays-homage-to-Florentine-aesthetics..jpg

Om den här pjäsen tilltalar dig, så får du räkna med att hosta upp runt 26 000 kronor för kalaset. Den kommer att visas upp för första gången under veckan i Basel.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.