Spinnaker har under tisdagen lanserat en helt ny kollektion, som går under namnet Croft SP-5058. Och det är på många sätt en fortsättning på Fleuss-kollektionen, som vi recenserat här.

SP-PromoCam-SP-5058-02.jpg
Robert Croft i egen hög person.

Det är återigen en hyllning till en pionjär inom dykning, Robert Croft. En dykarinstruktör inom den amerikanska marinkåren, som år 1967 blev först någonsin att fridyka ned till 60.96 meter (200 fot).

SP-5058-01-MS12.jpg

Precis som sin nämnda föregångare mäter boetten 43 mm i diameter och man har valt att utrusta också de här modellerna med ett safirglas, trots att man alltjämt befinner sig i ett prissegment under 3000 kr. Övriga Spinnaker-kollektioner saknar ju alltså detta.

SP-5058-01-MS32.jpg

Här visar man också upp en minst sagt egen design. En kombination av en strukturerad fumée-tavla, ett runt datumfönster (ska efterlikna ett cyklop – en lite rolig referens), samt en subsekund.

Dykarringen är i rostfritt stål och har beklätts med aluminum på ovansidan.

Under huven hittar vi Miyota 8218. Ett automatiskt och pålitligt lågbudgetverk, med en gångreserv på strax över 40 timmar. Det kan även dras upp för hand och beskådas genom en transparent baksida. Vattentätheten här sträcker sig till ett tryck motsvarande 150 meter. Så visst hade den klarat Robert Crofts historiska fridyk med god marginal.

Croft SP-5058 kommer i fyra olika utföranden, som du kan se här nedan:

Pris och tillgänglighet

Det rekommenderade priset landar på runt 2600 kronor, men det kommer gå att komma ned även under 2000 kronor med rabattkod. Just nu kan man anmäla sitt intresse/förhandsboka på Spinnakers sajt, genom att ange önskad modell och uppge sin mailadress. Croft kommer att finnas tillgänglig från slutet av mars och framåt.


Specifikationer:

Boettmaterial: Rostfritt stål
Diameter: 43 mm
Tjocklek: 14 mm
Baklock: Transparent
Urverk: Miyota 8218
– 21 juveler
– 21.600 VpH
– Gångreserv 40+ timmar
Material, armband: Handsytt, vattentätt läder.


Läs mer:

Croft SP-5058 (Spinnaker-Watches.com)

2 KOMMENTARER

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.