Hermès var en av årets debutanter på SIHH och även om de är mest kända för sina silkessjalar, så levererar de även en hel del intressanta tidmätare. Den senaste i raden är en GMT-modell i den populära Slim d’Hermès-kollektionen, där originalet vann magasinet Revolutions bästa pris för bästa herrklocka.

01-Slim-dHermes-GMT-696x464.jpg

Till det yttre är mycket sig likt med det karaktäristiska typsnittet och urtavlans utformning. Men här finns också utmärkande skillnader, som främst utgörs av den adderade GMT-funktionen.

05-Slim-dHermes-GMT-696x464

Här hittar vi två undertavlor. Den mest utmärkande hittar vi vid klockan 10, som tillsammans med två små öppningar i närheten av klockan 2 utgör GMT-funktionen. L står för ”Local” och H står för ”Home”. De visar huruvida det råder dag eller natt, genom att skifta färg. Vit för dag och blå för natt. GMT-visaren ställs enkelt genom tryckknappen uppe vid klockan tio. Noterbart är att timmarna visserligen är i rätt ordning, men siffrorna lite ”huller om buller”. Ett något annorlunda designval, minst sagt. Datumet återfinns i den andra undertavlan vid klockan sex.

 

 

 

 

 

Boetten är tillverkad i palladium och mäter 39.5 mm i diameter, samt har en tjocklek på 9.4 mm. På insidan sitter det lövtunna manufakturverket, Hermès H1950, med automatisk uppvridning, som mäter blott 2.6 mm på höjden med den 1.4 mm tunna GMT-modulen ovanpå.

Pris och tillgänglighet

02-Slim-dHermes-GMT-696x464

Den tillverkas i blott 90 exemplar och kommer att kosta runt 120 000 kronor.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.