Om du råkar äga en klassisk klockradio som styrs av elnätet och känner dig ungefär sex minuter piggare om morgnarna, så kan vi berätta att det har du all anledning att göra. Faktum är att den har gått för sakta i över en månad. I alla fall enligt organisationen The European Network of Transmission System Operators for Electricity (ENTSOE)

En ospecificerad eldistributör i Europa har haft bekymmer och det har påverkat hela det europeiska elnätet, som nämligen råkar vara sammankopplat. Resultatet har blivit att klockor som drivs av elnätet har tappat 6,5 minuter över lite drygt en månads tid.

Nu har man utlovat ett åtgärdsprogram, för att kunna rätta till tiden i framtiden. Däremot har man varken specificerat vad det innebär eller hur det ska gå till.

Här kan du läsa mer om den förlorade tiden, på IDG.se.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.