Sjöö Sandström har dragit upp ridån för sin nya kronjuvel, Royal Capital. Den kommer i två olika utföranden, som båda kommer att tillverkas i blott 30 exemplar vardera. Och visst innehåller den precis allt som vi kommit att förvänta oss av de svenska urmakarnas mest exklusiva kollektion.SjooSandstrom_RC-Gold_Blue01Formspråket är väldigt troget originalet, men har uppdaterats med ett datumfönster. Annars är det mesta som vanligt, rent estetiskt. Royal Capital har, sedan den lanserades 2014, varit en minst sagt betydelsefull kollektion för Sjöö Sandström och den som vd, Felix Formark är mest stolt över.
– När vi lanserade den i september 2014 så var det så mycket mer än bara en ny klocka. Det var starten på en helt ny era där vi erbjöd oss själva en ny nivå av exklusivitet. Att få möjligheten att jobba med Vaucher Manufacture, som är en utav världens mest exklusiva urverkstillverkare möjliggör väldigt mycket för oss och det har varit ett viktigt steg i vår verksamhets utveckling, säger han i vår intervju.

Design och materialval

SjooSandstrom_RC-Gold_Silver01.jpg

Boetten mäter 40 mm i diameter och är 8.1 mm tunn. Den är tillverkad i 18 karats 5N roséguld. På insidan hittar vi kaliber 5400, ett urverk framtaget av Vaucher Manufacture – en av de mer exklusiva tillverkarna som även levererar urverk till Richard Mille, Hermès, Baume & Mercier och Parmigiani Fleurier, för att nämna några. Det är ett extra tunt mikro-rotor-verk, som tickar på med 21,600 svängningar i timmen. Det kan förstås beskådas genom den transparenta baksidan, som utrustats med ett safirglas.

 

Pris

Nya Royal Capital kommer med antingen en blå urtavla och ett matchande blått armband i alligatorläder, eller i med vit tavla och ett kontrasterande svart armband i samma material. Priset för dem båda: 168 800 kronor.

RC2_0.jpg


Specifikationer

Diameter: 40 mm
Tjocklek: 8.1 mm
Boettmaterial: 18k 5N roséguld
Glas: Safirglas
Vattentäthet: 100 m
Urverk: Kaliber 5400
Material, armband: Svart eller blått alligatorläder, med spänne i roséguld.


Läs mer:

Sjöö Sandströms hemsida

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.