Hublot har aldrig varit rädda för att sticka ut. Det är tveklöst ett av de varumärken som tar ut svängarna mest. Och nu har man gjort det igen. Man har tagit den röda keramiken från ringen på Ferrari Unico Carbon Red Ceramic och gjort en hel boett av det. Hublot har faktiskt fått ett patent utfärdat på den här färgrika keramiken, som naturligtvis finns i fler utföranden.

Hublot-Big-Bang-Unico-Red-Magic-02

Här är det kronografen Big Bang Unico som fått sig lite röd magi. Den tillverkas endast i 500 exemplar, men Hublot själva säger också att det kommer fler varianter på samma tema framgent.

Hublot-Big-Bang-Unico-Red-Magic-04.jpg

Utöver den röda keramiken har den alla attribut man kan förvänta sig hos en Big Bang Unico. Det är en rejäl pjäs som mäter 45 mm i diameter och 15.45 mm i tjocklek. Urtavlan är skeletterad och under huven sitter Hublot HUB1241 med 330 komponenter och 72 timmars gångreserv. Lägg därtill en vattentäthet på 100 meter. Den kommer att visas för första gången på Baselworld, som i skrivande stund bara är tio dagar bort.

Mina tankar

Hublot är väl ungefär så långt man kan komma från min personliga smak. Men om jag bortser från det måste jag säga att jag är lite imponerad av patentet. Man har alltså tagit fram en metod, som gör att de adderade färgpigmenten inte bränns och tappar lyster som de annars gör. Ett tekniskt framsteg, som öppnar nya dörrar. Det är alltid kul att se nya experiment med olika material.

Pris och tillgänglighet

Big Bang Unico Red Magic gör debut under Baselveckan och vill du ha ett av de 500 exemplaren, så får du gräva djupt ned i fickorna och lassa upp cirka 216 150 kronor.


Specifikationer

Diameter: 45 mm
Tjocklek: 15.45 mm
Boettmaterial: Polerad, röd keramik, svart keramik och svart kompositharts
Vattentäthet: 100 m
Urverk: Hublot HUB1242
– Frekvens: 4 Hz (28.800 VpH)
– Juveler 38
– Gångreserv: 72 timmar
– Funktioner: Timmar, minuter, sekunder, datum, flyback.
Armband: Rött och svart gummi, med svart spänne i PVD-titan.


Läs mer

Hublot.com

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.