Chopard bjuder på en elegant nyhet inför Baselworld, som går av stapeln i slutet på nästa vecka. Det här är den senaste modellen av L.U.C  Quattro som kommer med en monstruös gångreserv på hela 9 dagar – den längsta i L.U.C-kollektionen.

Design och materialval

3333

Boetten mäter hela 43 mm i diameter och är tillverkad i 18 karats roséguld. Urtavlan har en borstad satin-finish och bär en silvrig ton, med blånerade indexmarkeringar samt blånerade och förgyllda visare. Vid klockan 12 hittar vi en gångreservsindikator. Den balanseras alldeles utmärkt mot undertavlan vid klockan 6, som har såväl en subsekund som en datumvisare.

Urverk

Chopard är en av branschens absolut främsta tillverkare av urverk i just den här modellen sitter in-house-verket, kaliber L.U.C 98.01-L med fyra fjäderhus. Trots detta mäter det blott 3.7 mm i tjocklek. Det är vackert dekorerat, enligt Poinçon de Genève-standard med handpolerade vinklar, perlagemönster på verkbotten och dekoration på samtliga delar, även de ej synliga. Det är dessutom COSC-certifierat.

Pris och tillgänglighet

Den kommer att tillverkas i endast 50 exemplar och cirkapriset ligger på 202 350 kronor.


Specifikationer:

Diameter: 43 mm
Tjocklek: 8.84 mm
Boettmaterial: 18k roséguld
Vattentäthet: 50 m
Urverk: kaliber L.U.C 98.01-L (in-house)
– Frekvens: 4 Hz (28.800 VpH)
– Juveler 39
– Gångreserv: 216 timmar (9 dagar)
– COSC-certifierat
Armband: Blått kalvläder med polerat spänne i 18 karats guld


Läs mer:

Chopards hemsida

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.