Nezumi Studios är ett svenskt mikromärke, som säljer vintageinspirerade klockor till (enligt mig) förträffliga priser. Voiture är modellen som vi recenserar idag, men vi har också testat deras senaste tillskott i kollektionen, Corbeau, som Daniel skrev om här.

Första intrycket

Klockan levereras i en avlång box, med ett snyggt tryck. Precis som väntat i det här prissegmentet (runt 4000 kr) har jag varken något positivt eller negativt att anmärka på hos presentationen. Däremot imponerar klockans design. Jag har själv aldrig varit en stor beundrare av guldfärgade klockor, och det är jag är fortfarande inte, men på den här ser det faktiskt okej ut! Något som också imponerade var tryckknapparna för kronograf-funktionen. De känns stabila och har det karaktäristiska klicket när de aktiveras.

Läderbandet är dock något tunnare än förväntat. Men till min stora förvåning visade det sig vara till dess fördel.

P1080704

Design och materialval

Designen är tydligt inspirerad av 60- och 70-talets racing-kronografer. Boetten är tillverkad i rostfritt, borstat stål. Och storleken på 40 millimeter faller mig helt i smaken. Insidan av bandhornen har en snygg böj, som lyfter designen än mer och får klockan att stå ut ytterligare på handleden. Urtavlan bjuder på en smakfull färgkombination och kronograf-tavlorna är enkelt läsbara. Dessutom har såväl indexmarkeringar som tim- och minutvisare berikats med lysmassa.

På baksidan hittar vi Nezumis logotyp fint etsad. En trevlig och inte alltid självklar ”touch” i den här prisklassen.

Läderbandet är, som tidigare nämnt, relativt tunt, perforerat och förstärker känslan av en klassisk racingkronograf. Om du som inte kan titulera dig racerförare någonsin kommer att ha nytta av det är en helt annan femma. Jag kan i alla fall konstatera jag gillar det rent estetiskt och att det är passande för vad klockan faktiskt vill vara.

P1080709

Under huven

Voiture använder sig av Seikos ”mecha-quartz”-verk, VK63. Tidshållningen sköter kvartskristallen, medan kronografmodulen är av det mekaniska slaget. Knapptryckningarna är alltså väldigt distinkta och sekundvisaren har den svepande rörelsen precis som hos ett mekaniskt urverk. Och återställningen av kronografen sker blixtsnabbt.

Man har gjort helt rätt val av urverk i det här prissegmentet, då det inte finns några mekaniska urverk, som kan erbjuda både bra tidhållning samt en väl fungerande kronografunktion. Man får alltså både en mycket bra tidhållning och en skön mekanisk känsla i kronografen. En klassisk win-win, om du frågar mig.

P1080713

På handleden

Klockan sitter mycket skönt på handleden och tack vare de återhållsamma dimensionerna ser klockan varken för stor, eller för liten ut. Inte ens på min stora handled, som mäter 19,5 cm i omkrets. Klockan känns både robust och kvalitativ i förhållande till vad man får betala för den. Att man valt ett safirglas medför också en viss trygghet jag uppskattar.

Jag är, som tidigare nämnt, inget ett fan av guldfärgade klockor. Och det har inte förändrats under testperioden. Själv skulle jag satsat på någon av de två andra färgkombinationerna som finns tillgängliga

P1080712

Bortsett från guldfärgen gillar jag formspråket skarpt. Jag tycker den både sticker ut och är cool, men utan att bli vulgär.

Jag förväntade mig inte att lädret skulle vara av särskilt hög kvalité och det är det inte. Däremot är känslan att det här armbandet ändå höjer sig över genomsnittet för klockor i det här prissegmentet.

P1080700

Omdöme

Positivt:

 • Snygg, träffsäker vintage-inspirerad design
 • Bra dimensioner
 • Mecha-Quartz-urverket
 • Prisvärd
 • Bra ergonomi

Negativt:

 • Svag lysmassa
 • 24-timmarsvisningen till höger känns onödig. Hade gärna haft den som timvisare för kronografen istället.

Kan jag rekommendera den? Ja! Nezumi Studios imponerar (igen) med en gedigen klocka med cool design, smart val av urverk och sköna dimensioner.


Specifikationer

 • 40mm i diameter
 • 47mm från bandhorn till bandhorn
 • 20mm bandbredd
 • 11,5mm hög
 • Boett av rostfritt stål
 • Välvt safirglas med AR-beläggning
 • 50m vattenresistans
 • Seiko VK63 urverk

Läs mer här


Galleri

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.