HYT är inte kända för att hålla igen. Nej, här handlar det om att flytta fram gränserna och pressa sig till sitt yttersta, både vad gäller design, form och visning av tid. HYT tillhör de mest extrema på klockscenen. Men nu har presenterat något som med HYT-mått mätt nästan kan betäcknas som återhållsamhet. Den nya HYT Skull har nämligen gått från en boettstorlek på – sätt dig ned och håll i dig nu – 51 mm till 48.8 mm.

HYT-Skull48.8-Gold-FrontView-72-RGB-1

Som sig bör är komplexiteten intakt. Här visas tiden genom att ett kapillär fylls med två olikfärgade vätskor, som har olika viskositet. Den svarta trycker undan den transparenta och visar därigenom timmarna. En mekanism som drivs av två bälgar, som pumpar in vätskan i kapillären. När den har nått hela vägen, så återställs den till noll och börjar om sin resa.

HYT-Skull48.8-Gold-CloseUp-1-1.jpg

Minutvisning får man klara sig utan. Men man kan i alla fall glädjas åt att det vänstra ögat visar sekunder och det högra gångreserven. En annan läcker detalj är att den rispade skallen kommer att patineras över tid.

Urverket vrids upp för hand, har en gångreserv på 65 timmar och tickar på med 28 800 svängningar i timmen.

Nya HYT Skull kommer i två olika utföranden. En i svart titan och guld, samt en i 18 karats roséguld. Båda kommer i en limiterad upplaga på 50 exemplar.  Priset för den förstnämnda varianten kommer med ett cirkapris på 683 000 kr och den sistnämnda övertrumfar det med 769 000 kronor. Det kostar att ha ett futuristiskt statement på handleden.

Mina tankar

Att HYT skulle komma med en ny variant på sin populära Skull-modell var inte särskilt överraskande. Att man däremot skulle skära i storleken hade jag inte förväntat mig. HYT tillhör ett av de varumärken jag respekterar allra mest, trots att deras skapelser närmast gränsar till galenskap. Men det är tekniskt, futuristiskt och utmanande på samma gång. Det här är klockor som gör mycket mer än bara visar tiden. Skulle jag vilja ha en själv? Oh, ja! Men jag har också full förståelse för de som bara ser den som en vulgär koloss.


Specifikationer:

Diameter: 48.8 mm
Tjocklek: 17.9 mm
Boettmaterial: 18k roséguld eller svart DLC-beklädd titan med guldring.
Vattentäthet: 50 m
Urverk: Exclusive HYT Calibre
– Frekvens: 4 Hz (28.800 VpH)
– Gångreserv: 65 timmar
– Funktioner: Timmar (med hjälp av flödesteknik), sekunder, gångreserv
Armband: Svart alligatorläder, eller cognacsfärgat och patinerat läder


Läs mer:

Hytwatches.com

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.