Kultförklarade Doxa följer upp fjolårets succé, hyllningen till ”Black Lung”, med ännu en limiterad kollektion som hämtats från arkivet. Den här gången handlar det om SUB 300T Divingstar ”Poseidon Edition”. Gissa om den kommer att gå åt.

DOXA_Poseidon_Campaign3_87125.jpg

SUB 300T Divingstar är en hyllning till modellen, som tillverkades under 70-talet. Divingstars är oerhört sällsynta och eftertraktade bland Doxa-samlarna. Ännu mer sällsynta är de Divingstars som togs fram tillsammans med det svenska dykföretaget, Poseidon. Då som nu kommer den med en kraftfull, gul urtavla samt Poseidons logoyp mellan klockan 7 och 8.

DOXA_Poseidon_Campaign1_85617-770x577.jpg

Den tonneauformade boetten är lätt att känna igen, mäter 43 mm i diameter och har en vattentäthet ned till 1200 meter. Naturligtvis kommer den också med den patenterade tandade ringen, armbandet med dykarförlängning och en heliumventil vid klockan nio. Och under huven sitter arbetshästen ETA 2824-2.

Pris och tillgänglighet

Förhandsbokningen har öppnad i dag (16 mars) och då den bara tillverkas i 500 exemplar gäller det nog att vara snabb för att säkra upp ett exemplar. Det kräver förstås att du har 21 000 kronor att spendera också.

Mina tankar

Doxa har en odiskutabel historia och ett av klockvärldens absolut trognaste följen och… jag lär inte bli populär hos dem nu. Jag kan bara inte skaka av mig känslan av att Doxa utnyttjar dem till max här. Visst är det en begränsad upplaga, visst finns det en historia bakom, men kom igen, 21 000 kronor? ETA 2824-2 må vara ett pålitligt verk, men jag kan hitta både bättre och mer prisvärda utmanare här. Är du inte en fullständig Doxa-fanatiker bör du snegla mot någon av dessa i stället.


Läs mer:

Doxawatches.com

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.