Chopard firar ett nu 30-årigt samarbete med italienska Mille Miglia och gör så genom att addera en ny modell till sin Mille Miglia-kollektion, Mille Miglia Racing Colours Limited Edition. Och som ni hör på namnet så handlar det här om starka färger.

Chopard-Mille-Miglia-Racing-Colours-Limited-Edition-02.jpg

De är fem olika till antalet och minst sagt kraftfulla. De symboliserar de starka 30-talsfärgerna som var och ett av de fem landslagen tilldelats i år. Här finns ”Speed Silver” (Tyskland), ”Rosso Corsa” (Italien), ”Brittish Green” (Storbritannien), ”Vintage Blue” (Frankrike) och ”Speed Yellow” (Belgien). Det är kul att se Chopard ta ut svängarna ordentligt i en kollektion som verkligen tillåter dem att leva upp.

Mille-Miglia-Racing-Colours-3-White-168589-3012.jpg

På insidan hittar vi det som förmodligen är ett ETA 2894-2, i alla fall av utseendet att döma. Chopard själva har ännu inte specificerat vilket verk det rör sig om, men det är vad man sedan länge kan förvänta sig att hitta i en Chopard-kronograf. Det stämmer också överens med vad som sitter i originalet.

 

168511-3001_01_7.jpg
Originalet, Mille Miglia Racing Chronograph.

Originalet, ja. Det är en ganska trött historia (med gräsligt armband) och här har man verkligen lyckats med konststycket att fräscha upp den, göra den roligare och riktigt tilltalande. Jag misstänker att många är redo att betala några tusenlappar extra för den nya upplagan.

Mina tankar

Mille-Miglia-Racing-Colours-Sketch-1-1170x576

Fem färgstarka, livfulla kronografer som inspirerats av vackra äldre racerbilar i ett av Italiens mest anrika lopp. Vad kan gå fel? Mille Miglia-kollektionen är en lekfull sådan och här har man verkligen gått all-in med det epitetet och det gläder mig. Jag är personligen lätt allergisk mot ”limited edition”-mjölkandet i branschen, men här är de faktiskt förlåtna. Designen är underbart upplyftande, storleken lagom och inspirationen solklar.

Pris och tillgänglighet

Respektive utförande kommer att tillverkas i 300 exemplar. Det är på gränsen för vad jag skulle kalla ”limited edition”. Men de här kommer att gå åt, var så säkra. Och även om ingen prislapp ännu är tillkännagjord, så lär den inte vara mycket värre än drygt 50 000 kronor. En gissning baserad på att den icke-limiterade varianten finns tillgänglig för ungefär 45 000 kronor. De släpps i slutet av mars och kommer att visas upp för första gången nu på Baselworld.


Specifikationer:

Diameter: 42 mm
Tjocklek: 12.67 mm
Boettmaterial: Rostfritt stål
Vattentäthet: 50 m
Urverk: Dekorerat ETA 2894-2
– Frekvens: 4 Hz (28.800 VpH)
– Juveler: 37
– Gångreserv: 42 timmar
Armband: Kalvläder


Läs mer:

Chopard.com

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.