Vi ser nästan dagligen nya Kickstarter-projekt ta form. Den absoluta merparten sorterar man bort på grund, av olika skäl. Det kan vara avsaknad av originalitet och/eller kvalitet. Det kan vara av tekniska orsaker, på grund av trött, eller alldeles för livlig design. Men ibland dyker det ändå upp något som är värt att omnämnas. Ett sådant projekt ska vi titta på nu.

Pramzius-Berlin-Wall-Signature-Edition-Watch-01-1024x683.jpg

Det här är Pramzius ”Fall of the Berlin Wall”, som sätter ett stycke historia på handleden. Här bjuder man på många små spännande detaljer En grafittimålning från den östra sidan, små bitar av Berlinmuren i den ihåliga kronan, en urtavla i livfull marmor och självklart görs den i exakt 1989 exemplar. På baksidan hittar vi en etsning av Brandenburger Tor.

fa96ccf36eca1ce20aee1e980ac8340f_original.gif

Klockan kommer dessutom i två storlekar, 42 mm och så 48 mm för de som vill vira hela muren runt handleden. ”Motorn” är, föga överraskande Seiko NH35 och som Pamzuis skriver själva: ”Det är inte det mest spännande urverket, det vet vi”. Men som vi alla vet så kan det med gott samvete kalla sig för pålitligt.

Är det här en klocka jag själv hade kunnat bära? Ja, ibland vid väl utvalda tillfällen. Och är man tidigt ute kan man klicka hem en för 3000 kronor, vilket är ett litet fynd. De har i skrivande stund 22 dagar kvar på sin kampanj och är uppe i nästan 181 000 kronor av de 205 357 man efterfrågat.

9b8ad002a676fe9c08ae21c56ab2d84e_original.gif

Om det här kittlar klocknerven hos dig, så hittar du projektet på Kickstarter. Pramzius ägs för övrigt av Detente Watch Group, som bland annat har Denissov och Vostok-Europe i sin varumärkeskatalog.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.