På torsdag är det äntligen dags. Då slår Baselworld 2018 upp portarna. Klockbranschens absolut största årliga event i ett nytt format, två dagar kortare och med ett nytt och fräscht framtidstänk. Det är dock en något stukad mässa, som tappat ungefär hälften av alla utställare från förra året.

Baselworld 2017

Det har även höjts en del kritiska röster under året, som Breitlings vd, Georges Kern som i en intervju säger att den dels ligger fel tidsmässigt (varumärkena vill släppa och visa sina modeller tidigare) och dels är överflödig då man i dag kan kommunicera mer direkt och effektivt med sina kunder bara genom några enkla knapptryckningar.

PRESSNEW.jpg

Men oavsett vad är Baselworld fortfarande en maktfaktor. Det kommer inte att försvinna i första taget. Kanske till invånarnas stora förtret. Hur är det egentligen för Baselborna när lyxcirkusen drar in i staden?

”Området kring mässan kan då kännas nästan som en krigszon”

Det kan ni läsa om här, i bloggen ”Baselpappa” där han i ett utförligt inlägg redogör exakt hur vardagen förändras när världens största mässa för klockor och smycken invaderar Schweiz tredje största stad.

Baselworld_2015_Outside_View.jpg

Ett litet utdrag:
”De sista dagarna precis innan mässan öppnar kommer alla exklusiva utställningsobjekt till Basel under sträng säkerhet. Området kring mässan kan då kännas nästan som en krigszon. Tungt beväpnade vakter och poliser i varje gathörn lotsar effektivt in de frekventa och täta kolonnerna med värdetransporter som vaktas av än mer beväpnade och maskerade vakter”.

Inlägget är från 2016, men är lika aktuellt i dag. Läs hela här.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.