Huka eder, alla stoppkonservativa traditionalister. Här kommer en riktigt rungande nyhet från IWC. De har i dag lanserat en möjlighet att själv anpassa och designa sin egen Ingenieur Chronograph (ref: IW380801).

IWC-Configurator-1.jpg

Här kan man välja allt från olika boettmaterial till tavlor, visare, armband och gravyr på baksidan. Man kan via ett webbverktyg alltså göra sitt exemplar väldigt personligt.

Byggs på beställning

Varje klocka kommer sedan att byggas på beställning. Men det gäller att ha tålamod. Det tar nämligen IWC tolv veckor att bygga den och i detta inkluderas till exempel 500 timmar av olika tester. När detta är klart kan klockan antingen hämtas upp i valfri IWC-butik, eller levereras direkt hem till dörren.

IWC-Landing-page.jpg

Vi har sett diverse aktörer som låter kunden designa sin egen klocka, men att ett lyxmärke som IWC skulle lansera den möjligheten såg i alla fall jag ligga långt mycket längre fram i tiden. Men det är absolut välkommet. Det gör genast klockan mer personlig och exklusiv, precis den känslan som branschen lever på.

Ett stort steg framåt

IWC-Configurator-.jpg

Det här är också ett steg framåt mot att möta kunderna online, vilket den mycket konservativa branschen haft snudd på pinsamma svårigheter med och motstånd mot. Det här är ett oerhört modigt drag av IWC, det är ett som är säkert. Det är ett drag som många inte kommer att se på med blida ögon.

Det blir också spännande att se vad som sker med andrahandsmarknaden när dessa klockor kommer ut. Vilka modeller som blir mer populära och varför.


Läs mer: 

Designa din IWC här

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.