Trots Georges Kerns syrliga kritik mot Baselworld tidigare i år så kommer både han och Breitling att närvara precis som vanligt. Nu drar man dessutom upp ridån för den första nyheten sedan den hårt kritiserade Navitimer 8-kollektionen.

chronomat-blue

Den här gången har man fräschat upp sin Chronomat genom att återgå till de tooliga rötterna. Till skillnad från Navitimer 8 osar den Breitling, på både gott och ont. Den kommer i ett borstat utförande och mäter 44 mm i diameter, samt har en tjocklek på väl tilltagna 16.95 meter. Det är med andra ord en riktig bjässe det här.

AB011510-F581-389A

Den kommer i två olika utföranden. Dels med blå urtavla (ref: AB0015101C1A1) och dels med grå, (ref: AB0115101F1A1) båda har kontrasterande undertavlor i svart.

Mina tankar

De senare varianterna av Chronomaten har varit minst sagt vräkiga historier. Nu tar man ett steg tillbaka (sånär som på storleken då) med det borstade utförandet framför det polerade och allt vad tvåton heter. Även om jag personligen aldrig har varit något fan av Breitlings designspråk, så känns det ändå skönt att se att Navitimer 8 snarare var ett ”olycksfall i arbetet” än något annat. Jag gillar dessutom skarpt att man skrotat allt ”bling” och skapade en mer välbalanserad och maskulin Chronomat.

Pris och tillgänglighet

Nya Chronomat B01 kommer med ett cirkapris på 71 000 kronor och visas upp för första gången under Baselveckan.


Specifikationer:

Diameter: 44 mm
Tjocklek: 16.95 mm
Boettmaterial: Stål
Vattentäthet: 500 m
Armband: Stål


Urverk:

Kaliber: Breitling Calibre 01
Frekvens: 4 Hz (28.800 VpH)
Juveler: 47
Gångreserv: 70+ timmar
Funktioner: Timmar, minuter, sekunder, datum, 12-timmarskronograf.
Övrigt: COSC-certifierad.


Läs mer:

Breitling.com

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.