Breitling har inte vilat på hanen, utan fortsätter att skjuta ut nya modeller redan innan det officiella öppnandet av Baselworld. Den senaste i raden är Navitimer 1 Automatic 38.

Varför är den intressant?

Nya vd:n Georges Kern har tagit på sig en tuff uppgift. Han ska å ena sidan försöka förvalta Breitlings arv och å andra sidan göra dem mer mainstream. En inte helt lätt ekvation. Navitimer 8-kollektionen föll platt, nya Chronomat fick dock ett bättre välkomnande.

Navitimer 1 Automatic 38 är ytterligare ett steg på vägen och känns som en ganska intressant mix mellan det gamla och det nya. Särskilt då den kommer i en betydligt mer beskedlig storlek än vad som annars är brukligt för Breitling. Det här är första modellen under Kerns styre, som riktar in sig mot män med nättare handleder och/eller föredrar storleksmässigt mer sofistikerade klockor, samt kvinnor som föredrar ett mer maskulint ur.


Specifikationer:

Diameter: 38 mm
Tjocklek: 10.10 mm
Boettmaterial: Rostfritt stål (eller stål och roséguld)
Vattentäthet: 30 m
Urverk: Breitling caliber 17
– Gångreserv: 40 timmar
– Frekvens: 4 Hz (28.800 VpH)
– Juveler: 25
– Funktioner: Timmar, minuter, sekunder
Armband: Läder
Cirkapris: 39 300 kr (rostfritt stål) , 53 100 kr (stål och roséguld)


Mina tankar

Jag må inte vara någon större beundrare av Breitlings formspråk, men Navitimern är en tidlös klassiker den råkar jag gilla. Här har man behandlat den på ett respektfullt sätt som kan tilltala såväl de egna följarna, som en ny publik. Det här är en riktigt elegant variant av Navitimern.


Läs mer:

Breitling.com

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.