Bulgari tjuvstartar Baselworld med att lägga beslag på tre nya världsrekord med en enda klocka, Bulgari Octo Finissimo Tourbillon Automatic, som flyttar fram positionerna och sätter en helt ny standard för vad som är möjligt. 

Varför är den intressant?

Att tunnast vinner, det är sedan gammalt. När Piaget i slutet av 2017 släppte Altiplano Ultimate 910P, världens tunnaste automatiska armbandsur med sina 4.30 mm trodde i alla fall jag att det skulle bli svårt att toppa på ett bra tag. Entré: Bulgari Octo Finissimo Tourbillon Automatic.

Med en tjocklek på lövtunna 3.95 mm sätter den inte mindre än tre nya världsrekord. Den kan nu titulera sig världens tunnaste armbandsur, världens tunnaste automatiska tourbillon och världens tunnaste tourbillon, i alla kategorier. Lägg därtill att detta inte är någon konceptuell klocka, utan kommer att finnas till salu om än bara i 50 exemplar.


Specifikationer:

Diameter: 42 mm
Tjocklek: 3.95 mm
Boett- och armbandsmaterial: Sandblästrad titan
Tavla: Skelleterad
Vattentäthet: 30 m
Urverk: Kaliber BVL 288
– Tjocklek: 1.95 mm
– Gångreserv: 55 timmar
– Frekvens: 3 Hz (21.600 VpH)
– Funktioner: Timmar, minuter, flygande tourbillon.
Cirkapris: 968 000 kr


Mina tankar

Av allt att döma har Bulgari redan stulit showen. Och då vet vi att bland annat Urwerk har något alldeles extra att visa upp (vilket vi rapporterade om redan under SIHH). Man har fullständigt rusat ifrån Piaget, som nu har en enorm uppförsbacke att vandra för att återta tronen. Och det vet vi att de kommer att försöka göra.

Rent estetiskt är det inget som får mig att jubla, jag har lite svårt för Bulgaris boetter och läsbarheten är icke-existerande här. Men rent tekniskt blir det inte bättre än så här. Eller? Baselworld har ju faktiskt inte ens börjat på riktigt än.


Läs mer:

Bulgari.com

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.